Facebook


Suffolk, Wayside, 310ml

Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení 0 hodnocení
 
Action

Suffolk, Wayside, 310ml Suffolk, Wayside, 310ml

 
Krásný hrnek od značky Dunoon.
Dostupnost Skladem (1 ks)
Cena 530 Kč
Počet (ks)

   

Kód produktu 353
Výrobce Dunoon
Stránky výrobce dunoonmugs.co.uk/
Kategorie Suffolk
Záruka 2 roky
 

Perfektní k vychutnání si dobré kávy či čaje.
Barva: bílá.
Velikost: 310ml.
Materiál: kostní porcelán.
Lze zkombinovat i s ostatními produkty z téže kolekce.
Není vhodný do myčky a mikrovlnné trouby.
Skvělý tip na dárek.

Baleno v krásné dárkové krabici.
Více zboží z této kolekce k dispozici.

 

 

Porcelánka Dunoon byla založena v roce 1974 v anglickém Staffordshiru. Produkty této společnosti jsou z kvalitního kostního porcelánu, tzv. „Bone China“, který se vyrábí z kaolínu pocházejícího z Cornwallu, na severu Anglie. Tento porcelán je zářivě bílý, průsvitný, velice tenký a přitom velmi odolný. Velice snadno se udržuje a prospívá mu, pokud se používá. Přesně z těchto důvodů je jemný kostní porcelán tak vyhledávaný mezi lidmi, kteří dokáží ocenit kvalitu a styl při stolování.

Anglický kostní porcelán

Kostní porcelán byl původně vyvíjen v Anglii. Název se odvozuje od jeho hlavní součásti, tedy kostního popela. Za jeho vznikem a rozšířením stojí jeden ze zakladatelů anglické keramiky Josiah Spode (1733-1797). Při výrobě kostního porcelánu se do keramické směsi přidává kostní moučka (z kostí skotu), jejíž obsah by měl být minimálně 25%. Nejlepší kostní porcelán obsahuje 40 až 50% kostní moučky. V procesu výpalu zajistí kostní moučka to, že výsledná keramika bude mít mléčně bílou barvu, bude lehká s jemným a průhledným střepem. Kostní porcelán se velice snadno udržuje a prospívá mu, pokud se používá. Přesně z těchto důvodů je jemný kostní porcelán tak vyhledávaný mezi lidmi, kteří dokáží ocenit kvalitu a styl při stolování. Předností kostního porcelánu je tedy silná průsvitnost daná tenkým střepem. Výroba keramiky s tenkým střepem probíhá tak, že se v suchém stavu obrousí na polovinu tloušťky původního střepu. 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení